„Klubrádió
A lényeg

Áruházi lopásért emeltek vádat egy rendőr ellen

20/12/2022 12:00

| Szerző: Klubrádió

Lopás miatt vádat emeltek Mátészalkán egy szabolcsi határrendész ellen, aki pénztáros ismerőse segítségével különböző termékeket tulajdonított el egy nyírségi áruházból – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-t.

A 24 éves szabolcsi határrendész a nyáron rávette az áruházláncnál pénztárosként dolgozó ismerősét, hogy segítsen neki ezt-azt ellopni. Módszerük egyszerű volt, de ha hatékony: A rendőr a megkívánt árukat a pénztárszalagra tette, a társa leolvasta a kódot, de manuálisan azonnal törölte is a gépből a megvásárolt áruk közül, így azok nem jelentek meg a számlán.

Fotó: Facebook
 

A határrendész augusztusban két nap alatt két-két számítógép-billentyűzetet és fejhallgatót, egy gépkocsi-akkumulátort, valamint két vödör falfestéket tulajdonított el, összesen mintegy 60 ezer forint értékben.

A kutatás során az ügyészség az elkövetők lakásán megtalálta és lefoglalta a lopott holmikat, amelyek közül a rendőr addigra az akkumulátort beszerelte az autójába, a falfesték egy részét pedig felhasználta – írták.