„Klubrádió
A lényeg

Április elsejétől szünetel az országos hajléktalan-étkeztetési program

8/04/2023 16:49

| Szerző: Klubrádió

Egyelőre szünetel az utcán, átmeneti szállókon és otthonokban élők napi étkezését biztosító program. A program újraindulásáról még nem tudni semmit.

Április elsejétől szünetel az országos hajléktalan-étkeztetési program – írta a Népszava. Ezzel naponta négyezer adag meleg étel esik ki a rendszerből. A lapnak Varga Péter, a Hajléktalanokért Közalapítvány igazgatója nyilatkozott.

"A programozási időszak 2020-ban lejárt, de különféle maradványpénzek felhasználásával egészen idén áprilisig fenn tudtuk tartani ezt az ellátást"  – mondta. Elárulta, hogy már kiírták az új közbeszerzési eljárást, több jelentkező is van, így reménykednek, hogy május közepétől újraindulhat a rendszer.

Úgy tudja, a Belügyminisztérium és az uniós források felhasználását felügyelő hazai irányító hatóság is dolgozik azon, hogy minél előbb megoldódjon a helyzet, mivel a melegétkeztetés már beépült a hazai hajléktalanellátási rendszerbe.

Varga Péter arra a kérdésre egyelőre nem tudott válaszolni, hogy milyen összegű uniós keret áll majd rendelkezésre a melegétkeztetésre, bár azt reméli, hogy az előzőnél nagyobb.

A Magyar Vöröskereszt ételosztása Budapesten
 
Ételosztás
 
Egy rászoruló a Magyar Vöröskereszt Fővárosi Szervezetének ételosztásán a fővárosi Nyugati téren 2013. december 13-án. A kétezer adag melegétel kiosztását a Lélek Követei Alapítvány és a VI. kerületi önkormányzat támogatta.
Fotó: Marjai János / MTI
 

(Forrás: Népszava)