„Klubrádió
A lényeg

Angyalföld nem akarta, de a kormány engedi a "Putyin-közeli milliárdosnak" a gigaberuházást

8/04/2022 08:35

| Szerző: Klubrádió

Magyarország leggazdagabb, a nyilvánosság elől rejtőzködő, orosz származású és Putyin szoros szövetségesének számító Rahimkulov család a Dagály fürdővel szemben egy 332 lakásos társasházat építhet, írja a Népszava. Ezzel csak az a baj, hogy a kerület a már amúgy is zsúfolt környéken nem találta elfogadhatónak a beruházást, ezért engedélyt sem adott rá az Idom Házépítő Kft.-nek, de a Pest megyei kormányhivatal szerint a Bodor-Népfürdő utca sarkára (a Dagállyal szemben) tervezett építkezésnek és az ingatlanoknak nincs jelentős környezeti hatása, és felmentést adott a környezeti hatásvizsgálat elkészítése alól.

Az épülő Dagály Uszodaközpont
 
Az épülő Dagály Uszodaközpont
 
Budapest, 2015. október 12. Egy munkás a 2017-es vizes világbajnokságra épülő Dagály Uszodaközpont építkezésén a XIII. kerületi Népfürdő utcában 2015. október 9-én. A háttérben az üzemelő Dagály fürdő gyógymedencéje. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
 

 

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősített projektje a rendelet indoklása szerint „a több mint 90 millió forint értékű projekt több mint 800 új munkahelyet teremt, de hatásában több mint ezer munkahely létrejöttét támogatja Pest megyében”.

Angyalföld önkormányzata tavaly novemberben Alkotmánybírósághoz fordult, amely azóta se tárgyalta az ügyet.