„Vásároljon

Angliában szállókban helyezik el a betegeket

13/01/2021 16:35

| Szerző: Klubrádió

A brit egészségügy annira túlterheltm, hogy hotelekben kénytelenek elhelyezni a nem koronavírusos betegek egy részét, akiket a kórházak már nem tudnak ellátni.

Új vészhelyzeti intézkedéseket vezetnek be a brit egészségügyben, miután annyira megugrott a koronavírussal fertőzött betegek száma, hogy ellátásukra a kórházaknak egyre több ágyat kell felszabadítaniuk – írja a 24.hu. Az intézkedés egyik eleme az, hogy otthonukba vagy a kijárási tilalom miatt bezárt hotelekbe küldik az eddig kórházban ápolt, de nem koronavírusos betegek egy részét. A Guardian információja szerint a következő hetekben több ezer olyan nem súlyos állapotú beteget bocsáthatnak haza vagy szállodákba, akik még igényelnének kórházi ellátást, de a túlterheltség miatt szükség van ágyak felszabadítására.

Azokat, akiket hotelben helyeznek el, megfelelő egészségügyi személyzet lát el, őket segítik például a brit Vöröskereszt önkéntesei is. A portál arra is felhívta a figyelmet, hogy vannak olyan hotelek, amelyek koronavírusos betegek ellátását is biztosítják. Ilyen a London Hotel Group, amely hajléktalan Covid-pozitív embereket fogadott be egyik dél-londoni szállodájában. A cég közölte, további ötezer ágyat tud biztosítani a kórházakból elbocsátott betegeknek.

Koronavírus - A kecskeméti kórház intenzív osztály is felk
 
A kép illusztráció
 MTI/Bús Csaba
 

Betegjogi szervezetek szerint azonban aggályos a vészhelyzeti terv, mert a kórházból elküldött betegek olyan egészségkárosodást szenvedhetnek a nem megfelelő ellátás miatt, hogy újra visszakerülhetnek a kórházba. Felhívták arra is a figyelmet, hogy az önkéntesek által a szállodákban végzett ellátás nem helyettesíti a megfelelő kórházi ellátást.

Az Egyesült Királyság kórházaiban több, mint 35 ezer koronavírusos beteget látnak el, és csak a múlt héten 6200-zal nőtt a számuk. Kórházvezetők attól tartanak, az új vírusmutáció miatt annyira megugrott a fertőzöttek száma, hogy a kórházak teljesítőképességeik határához értek.