„Klubrádió
A lényeg

Angela Merkel: Igen, feminista vagyok

9/09/2021 12:25

| Szerző: Klubrádió

Angela Merkel német kancellár - 16 év folyamatos kormányzás után - hamarosan visszavonul, a szeptember végére kiírt választás után abbahagyja politikai pályafutását. Az önmagáról általában nem szívesen nyilatkozó kancellár most karrierje végén egy kicsit megnyílt. Chimamanda Ngozi Adichie nigériai írónővel vett részt egy beszélgetésen Düsseldorfban szerda este  - írja a 444.hu.

A beszélgetésen többek között azt kérdezték tőle, hogy mit fog kezdeni magával: "Elhatároztam, hogy nem csinálok majd semmit sem, és várom, hogy meglássam, hogy mi történik. Csodálatos lehetőségnek találom ezt" – válaszolta Merkel.

Hogy feministának tartja-e magát, arra rendkívül óvatosan azt válaszolta, hogy "Végső soron, ha arról a tényről van szó, hogy a férfiaknak és a nőknek egyenlőeknek kell lenniük a társadalmi folyamatokban való részvételükben, és általában az életben, akkor ilyen értelemben kimondhatom, hogy igen, feminista vagyok".

"Fel se tűnt 20 évvel ezelőtt, ha egy kerekasztal beszélgetésen csak férfiak vettek részt. Ma már nem gondolnám, hogy ez rendben van. Azt érezném, hogy valaki hiányzik" – tette még hozzá.