„Támogassa
A lényeg

Alternatív közmeghallgatást tartottak a Sóskútra tervezett akkufeldolgozó ügyében

25/01/2024 15:24

| Szerző: Klubrádió

Több százan jelentek meg, Sóskút polgármestere azonban nem ment el.

Körülbelül 350-400 ember jelent meg azon az alternatív közmeghallgatáson, amit az LMP szervezett a Sóskútra tervezett akkumulátorfeldolgozó ügyében. Ez a szám valószínűleg meghaladja azt, amire az érdeklődők számítottak, ugyanis többen nem fértek be az eseménynek helyet adó lovasközpont termébe. Emiatt a szervezők számukra hangfalakat raktak ki, hogy tudják követni az eseményt – írja a hvg.hu.

A fórumra meghívták Kőnig Ferenc sóskúti polgármestert, továbbá a település jegyzőjét, az Andrada cég képviselőjét és Aradszki András kormánypárti országgyűlési képviselőt is, de nem mentek el. Ott volt viszont Tárnok és Érd polgármestere is. Kőnig Ferenc egyébként szervezett egy lakossági tájékoztatót jövő keddre, ezen viszont kizárólag a helyiek vehetnek részt lakcímkártya felmutatása ellenében, így a sajtót sem engedik be.

Lukács László, Tárnok polgármestere a Klubrádiónak azt mondta: a lakosság egyértelműen felháborodott volt a közmeghallgatáson. A politikus szerint mindez érthető, hisz számos aggály felmerült a beruházás ügyében, ezért igyekeznek azon dolgozni, hogy a projekt leálljon. 

2024. január 25. A lényeg (2024.01.25.) Lukács László
00:57
00:00