„Klubrádió
A lényeg

Álcázott párthirdetést csempészett a Momentum a NER-lapba

4/08/2021 07:42

| Szerző: Klubrádió

Pleva Dániel, a Momentum politikusa egy apróhirdetést adott fel a Vas Népe nevű, a kormány médiaportfóliójához tartozó és ellenőrzése alatt álló megyei lapba. A megyei lapok a Fidesz központi szócsöveként működnek, ezért az ellenzéknek csak akkor van esélye bekerülni ezekbe az újságokba, ha éppen lejáratni akarják őket. Ezért folyamodott Pleva cselhez, amit a következőkben ismertetünk.

Pleva az előválasztáson is indul, ezért szerette volna magát megismertetni mint Vas megye 3-as egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje. A helyi újságban ez nem jelenhetne meg, viszont az apróhirdetések - legalábbis mostanáig - nem számítottak az éles szemű "fideszes cenzorok" terepének, így valahogy átcsusszant a momentumos üzenete: 

 

“Tényleg van médiapluralizmus, a Vas Népe ma lehozta a hirdetésemet!” – írta ezek után Pleva Dániel a Facebookon. Arra utalt, hogy a kormány a múlt héten rendeletben írta meg magáról, hogy engedi a médiapluralizmust Magyarországon: "az Európai Bizottság értékelésével ellentétben Magyarországon valódi pluralizmus érvényesül a médiában. A baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiakörnyezettel ellentétben a magyar viszonyok kiegyensúlyozottabbak, mivel minden politikai nézet és irányzat eljuthat a nyilvánossághoz.”

Plevát a DK is támogatja, míg az MSZP–Párbeszéd Ipkovich Györgyöt indítja. A volt jobbikos politikus, Bana Tibor is megméretteti magát az előválasztáson a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként, írja a Hvg.hu.