„Klubrádió
A lényeg

Akciódús ízelítő jött ki a Rákay Philip-féle Petőfi-filmhez

22/09/2022 14:13

| Szerző: Klubrádió

Több mint négy hónapig, nagyjából 10 ezer statisztával forgatták minden idők legdrágább magyar filmjét, amely a Most vagy soha! címet kapta, és az 1848. március 15-i eseményeket mutatja be. A film kreatív producere Rákay Philip kormánypárti influenszer. A 80 napos forgatási munkálatokról kijött egy másfél perces werkvideó, amely nagyon akcióorientáltnak mutatja a kalandfilmet.

Rákay Philip kormánypárti influenszer pár hete, a kötcsei fideszes találkozón jelentette be, hogy befejezték minden idők legdrágább – több mint hatmilliárd forintból készülő – magyar filmje, a több Most vagy soha! forgatását. A 24.hu vette észre, hogy a 80 napos forgatási munkálatokról kikerült a YouTube-ra egy másfél perces werkvideó, amely nagyon akcióorientáltnak mutatja a Lóth Balázs rendezte kalandfilmet. A másfél perces videóban van ablakon kiugrás, csók, verekedés és sokat gesztikuláló Rákay Philip.

Az erről szóló közleményben azt írták, a stáb dolgozott az Andrássy úton, ahol a pesti osztrák városparancsnok, Léderer rezidenciáját alakították ki, valamint Sopronban, ahol Petőfi albérletét, a pesti Dohány utcát, valamint a Farkas nevű szereplő rejtekhelyét, a kékfestő üzemet hozták létre. További forgatási helyszín volt még az esztergomi Duna-part, a komáromi Monostori erőd, a budapesti Papnövelde folyosói, udvara és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem kiskörúti épülete, illetve Európa jelenleg legnagyobb 19. századi, a hajdani pesti belvárost és Duna-partot magába foglaló díszletvárosa, ami a Nemzeti Filmintézet fóti telephelyén kapott helyet.

A felvételek befejeztével jelenleg már az utómunkálatok tartanak. A film vágása folyamatosan tart, a VFX csapat is dolgozik a jeleneteken, Gulya Róbert zeneszerző pedig a Most vagy soha! zenei-és dallamvilágát komponálja. A tervek szerint a kész film 2024. tavaszán, az 1848-as forradalom 176. évfordulóján érkezik a mozikba. 

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy több mint négy hónapig, nagyjából 10 ezer statisztával forgatták minden idők legdrágább magyar filmjét, amely a Most vagy soha! címet kapta; az alkotás az 1848. március 15-i eseményeket mutatja be. A film kreatív producere Rákay Philip televíziós műsorvezető, fideszes rendezvények korábbi konferansziéja, kormánypárti vlogger. Petőfi Sándort a Karinthy Színház igazgatója, Berettyán Nándor játssza.