„Klubrádió

Még a helyi fideszes képviselő is ellenzi a Balaton partjára tervezett hatalmas társasház megépítését

22/03/2021 16:13

| Szerző: Klubrádió

"Egy szó mint száz: Mindent el fogok követni azért, hogy a látványterveken látható betonmonstrum ebben a formában ne épülhessen meg Balatonvilágoson!" - írta Witzmann Mihály, helyi fideszes országgyűlési képviselő a tó partjára tervezett újabb gigaberuházásról.

Ahogy arról korábban a 24.hu is beszámolt, a helyi szabályozások felett átlépő, a NER belső köreihez több ponton is kapcsolódó, a Balatonvilágoshoz tartozó aligai magaspart alatti szűk szakaszra tervezett megalomán, vízparti épülettömb építése már az idén megkezdődhet.

Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője Facebook oldalán írta meg véleményét az egykori balatonvilágosi úttörőtábor helyére tervezett épülettel kapcsolatban.

 
 Forrás: Witzmann Mihály/Facebook
 

A fideszes politikus szerint a Balaton turisztikai fejlesztését mindenképpen támogatni kell, hiszen a térség gazdaságának fejlesztése, a munkahelyek teremtése, a minőségi és színvonalas szolgáltatások bővítése mindannyiunk érdeke.

"Azonban a szóban forgó beruházás véleményem szerint több szempontból is túlzó és tájidegen! A Balaton parti sávjának beépítése pedig erősen kifogásolható! Ezért a beruházás megvalósítását így biztosan nem tudom támogatni. ... Egy szó mint száz: Mindent el fogok követni azért, hogy a látványterveken látható betonmonstrum ebben a formában ne épülhessen meg Balatonvilágoson!" - írta a kormánypárti politikus.