„Klubrádió
A lényeg

Áder János figyelmeztetett: ne töltsünk napi hat óránál többet a képernyő előtt

6/02/2023 11:08

| Szerző: Klubrádió

Az internet, a közösségi média, a digitalizáció volt a témája Áder János volt államfő Kék bolygó című podcastja hétfőn megjelent adásának. A beszélgetőtársak a függőség kialakulása ellen azt javasolták, hogy ötéves kor alatt ne adjunk "kütyüt" a gyerek kezébe.

A legnépszerűbb videómegosztón is elérhető műsor vendége Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar jövőfesztivál alapítója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke volt, akinek Nonkonform című könyve adta a beszélgetés alapját.

Áder János
 
Áder János.
 MTI Fotó: Beliczay László
 

Áder János – aki nemrég Gáspár Győzővel fotózkodott a Szellemi Honvédők gáláján – a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány elnöke megjegyezte: az internet megjelenésével egyfajta hurráoptimista hangulat uralkodott a technológiával összefüggésben, amely egyben komoly információrobbanást is hozott, szerinte mindenkinek fel kellene mérnie, mennyi időt tölt a képernyő előtt, és mennyi ebből a hasznos tevékenység. Szerinte ne töltsünk hat óránál többet képernyő előtt, 

A korábbi köztársasági elnök a Nonkonform című könyvből idézve arra hívta fel a figyelmet, hogy a digitális olvasás a papíralapúhoz képest jelentősen "roncsolja" a figyelem képességét – foglalta össze a legfontosabbakat az MTI.