„Köszönjük,
A lényeg

A XVI. kerületi Fidesz csak úgy fogadta a DK gyerekvédelmi javaslatát, hogy beleírták, tarthatnak közpénzből tanulmányutakat

23/02/2024 14:20

| Szerző: Klubrádió

Nemes Gábor, a XVI. kerületi önkormányzat DK-s képviselője szerint a pedofília elítélésére beadott előterjesztését csak úgy volt hajlandó megszavazni a Fidesz, hogy beleírták a közpénzből finanszírozott tanulmányutak szervezésének lehetőségét.

A DK február 18-án nyújtotta be a „Javaslat a pedofília és a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményekkel összefüggő erkölcsi és politikai nyilatkozat elfogadására” című indítványát, amelybe a párt közleménye szerint a fideszes képviselők „képesek voltak beleírni a gyermekek védelmével kapcsolatos javaslatok közé a saját maguk számára szervezett tanulmányutak lehetőségét, majd utána megszavazták maguknak a beadványt”.

A kerületben nem ismeretlenek a tanulmányutak: tavaly nyáron derült ki, hogy Kovács Péter, a XVI. kerület kormánypárti polgármestere is részt vett Nizzában az önkormányzat által szervezett tanulmányúton. 39-en utaztak Franciaországba a kerület pénzén: az oktatási intézmények vezetői mellett a polgármester és helyettesei, fideszes képviselők, irodavezetők, sőt a mezőőrség munkatársa is. Az út 13 millió forintba került.