„Vásároljon

A VII. kerületben a járvány alatt is számlázzák a teraszdíjat

5/03/2021 13:44

| Szerző: Klubrádió

Bár korábban Niedermüller Péter besimerte, hogy a bulinegyedben működő vendéglátóhelyek 40 százaléka tönkrement, további 20-30 százalék sorsa még bizonytalan, a teraszok után fizetendő közterület-használati díjat mégis kiszámlázták.

A ki nem nyitott teraszok és a meg nem érkezett turisták után is fizettet a vendéglátósokkal a Niedermüller Péter vezette önkormányzat – írja a 24.hu.

A 444 összefoglalójából kiderül, hogy a számlán 100 forint/nap/négyzetméter szerepel, ami a szokásos díj körülbelül 30 százaléka, de egy 20 négyzetméteres terasznál 282 ezer forintról van lehet szó, ha a november 11-e és március vége közötti időszakot számoljuk.

Ez annak ellenére történt meg, hogy Niedermüller Péter szerint a bulinegyedben működő vendéglátóipari vállalkozások 40 száztaléka tönkrement, az üzketek további 20-30 százalékának bizonytalan a jövője. A bérleti díjak befizetésére moratóriumot rendelt el, a teraszokkal kapcsolatos díjakkal kapcsolatban pedig még gondolkoznak. Ehhez képest mégis kiszámlázták egy részét.

A 24.hu-nek egy vendéglős arról számolt be, hogy egy évre 694 ezer forint közterület-használati díjat számláztak ki neki, ami úgy jött ki, hogy májustól augusztus végéig megadták nekik a díjmentességet, a kijárási tilalom idejére a csökkentett díjat számlázták, a maradék időre pedig a teljes árat.

Niedelmüllerék döntése azért is váratlan, mert a Fővárosi Önkormányzat az év végéig elengedi a vendéglátósok bérleti díjait, hanem az év végéig, valamint a közterület-használati díj szinte teljes elengedéséről is döntöttek. Ezt elvileg fővárosi szinten Niedermüller Péter is megszavazta, de a kerületében már nem érvényesíti.