„Klubrádió
A lényeg

A végrehajtó kar nem árulja el, mennyiért passzolta át az irodaházát Rogán kabinetfőnökének

28/02/2022 10:36

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos parlamenti képviselő azt kérdezte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, amelynek elnöke és számos tagja letartóztatásban várja, hogy a bíró döntsön a sorsáról, hogy mégis mennyi pénzért adták el a Kar Szegedi úti irodaházát Rogán Antal propagandaminiszter kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak.

 Rogán Antal gazdasági bizottsági meghallgatása
 
Képünk illusztráció
 
Budapest, 2021. november 29. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter érkezik a meghallgatására az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésére, a Parlamentben 2021. november 29-én. A miniszterelnök kabinetfőnöke a harmadik oltás felvételének fontosságát hangsúlyozta, egyben azt is bejelentette, hogy több oltási akcióhetet is szerveznek a közeljövőben. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
 

 

A végrehajtói kamara különös módon nem hajlandó nyilatkozni, pedig a gyanú szerint az egész rendszert átitatja a korrupció és a csalás. Előbb azt állították Hadházynak, hogy adatok nem náluk vannak, hanem a Városliget-Ház 13 Zrt.-nél. Ez a cég a végrehajtói karé, ugyanott van a székhelye, ahol a végrehajtóikarnak, és a cégadatbázisban is a végrehajtói kar emailcímét adták meg, írja a 444.

Ehhez képest a Városliget-Ház 13 Zrt. azzal hárította el a kérdést, hogy rájuk nem érvényes a közadatokra vonatkozó törvény. „Ők természetesen egy közfeladatot ellátó szervezet (a Végrehajtói Kar) tulajdonában álló cég, így a tranzakció részletei közérdekűek. Perelni lehetne, akkor esetleg egy-két év múlva megtudhatnánk a részleteket. Ennél gyorsabb, ha egy hónap múlva megnyerjük a választást, akkor azonnal utána fogunk tudni nézni a dolognak” - írta erre Hadházy.

Azt lehet tudni az igazságügyi minisztérium volt államtitkárának bukásához is vezető botrányról, hogy a bírósági végrehajtói kar  vezetője, Schadl György több szálon is kapcsolatban volt Rogánékkal a lehallgatások és a rendőrségi jegyzőkönyvek szerint, Rogán kabinetfőnökének az egyetemi vizsgáit is Schadl intézte, Nagy Ádám cége, a 2020-ban 33 milliós árbevétellel rendelkező Nadan Kft. pedig tavaly októberben megvásárolta az épületet. A végrehajtói kar állítása szerint az ingatlant meghirdették nyilvánosan, de a 444 ennek nyomát sem találta, azt meg nem árulták el, hol jelent meg a hirdetés. A Nadan Kft. szerint ők kölcsönből és bevételeikből vásárolták az épületet.