„Klubrádió
A lényeg

A transznemű fiatalról szóló film kikerült a Magyar Mozgókép Fesztivál programjából

18/06/2021 11:45

| Szerző: Klubrádió

A transznemű fiatalról szóló film kikerült a Magyar Mozgókép Fesztivál programjából (még azelőtt, hogy a kormány elfogadta volna a melegellenes törvényt). A Nemzeti Filmalap azt állítja, a dolognak nincs köze ahhoz, hogy a kormány betiltotta a „nemváltás bemutatását” a tizennyolc éven aluliaknak.

Május 31-én még büszkén jelentette be a Nemzeti Filmintézet, hogy nyolc magyar film premierjét is a hajdani Filmszemle legújabb megtestesülésén, a Magyar Mozgókép Fesztiválon tartják meg. Ezek között volt Bakony Alexa dokumentumfilmje, a Tobi színei is - írja a hvg.hu.

Bakony Alexa alkotásának fő témája a leírás szerint a támogató család fontossága a felnövésben és az identitáskeresésben, és hidat képez az LMBTQ-emberek és a ciszheteró emberek között.

A film forgalmazója, a Cirkofilm azt nyilatkozta a lapnak, hogy megkeresték a Nemzeti Filmintézetet, hogy érdeklődjenek a programváltozás okáról. Válaszként egy nyilatkozatot kaptak a Magyar Mozgókép Fesztivál szervezőitől, amelyben azt írták: törekszenek arra, hogy régi magyar filmeket is vetíteni tudjanak a közönségnek, azonban korlátozottak a vetítései lehetőségek, így több új film helyett mégis inkább régieket vetítenek – írja a 24.hu.