„Klubrádió
A lényeg

A szlovák elnök Orbán fel akarja parcellázni Szlovákiát

11/04/2022 07:09

Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke szerint az orosz agresszió aláássa azt a világpolitikai rendszert, ami Szlovákia szuverenitását garantálja. Kollár, aki, az egyik kormánypárt vezetője ebben a vasárnap déli tévéműsorban külön megemlítette Orbán Viktort, aki Szlovákia kárára kihasználná ezt, és felparcellázná Szlovákiát: „Nagy-Magyarországról beszélnek, ingatlanokat vásárolnak itt, útleveleket adnak ki. Ez nem vicc” – idézte a Ma7.sk Kollárt.

A V4 országok parlamenti elnökeinek találkozója Fehérvárcs
 
A V4 országok parlamenti elnökeinek találkozója Fehérvárcs
 
Fehérvárcsurgó, 2021. július 16. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Boris Kollár szlovák parlamenti elnök, Radek Vondracek cseh alsóházi elnök, Milos Vystrcil, a cseh szenátus elnöke, Elzbieta Witek, a lengyel alsóház, a szejm elnöke és Tomasz Grodzki, a lengyel parlamenti felsőház, a szenátus elnöke a visegrádi országok (V4) parlamenti elnökeinek találkozóján a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélynál 2021. július 16-án. MTI/Vasvári Tamás
Fotó: Vasvári Tamás
 

 

A magyar kormány tavaly valóban titokban vásárolt értékes ingatlanokat Szlovákiában, ami miatt a szlovák külügyminiszter magyarázatot kért Szijjártó Pétertől. A magyar kormány később visszakozott, és mégsem hozta létre azt a 400 millió eurós befektetési alapot, amely segítségével határon túli régiókban akartak mezőgazdasági területeket venni.