„Klubrádió
A lényeg

A szervezők remélik, a negyedik hullám nem az Eucharisztikus Kongresszus idején robban be

25/08/2021 09:24

| Szerző: Klubrádió

Ferenc pápa budapesti misézése idején akár százezren is összegyűlhetnek, de ennek dacára sem terveznek külön járványügyi intézkedéseket bevezetni, a zarándokoknak a védettségüket sem kell semmilyen dokumentummal igazolniuk. 

Hetven országból több tízezer részvevőt várnak a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, Ferenc pápa misézésének napján pedig akár százezret is megközelítheti a résztvevők száma, mondta Fábry Kornél atya, a kongresszus főtitkára a rendezvény sajtótájékoztatóján a Népszava tudósítása szerint – szúrta ki a 24.hu.

A főtitkár reméli, hogy a negyedik hullám nem a kongresszus ideje alatt robban be. Azonban külön járványügyi intézkedések – például kötelező maszkviselés, távolságtartás – nem lesznek, és a zarándokoknak a védettségüket sem kell semmilyen dokumentummal igazolniuk.

Azzal kapcsolatban, hogy több ezer résztvevőt budapesti egyetemi kollégiumokban szállásolnak el, Fábry Kornél azt mondta, a kollégiumi férőhelyeket felajánlásként kapták, és a résztvevőket nemcsak itt szállásolják el, hanem plébániákon, illetve családoknál is.