„Klubrádió
A lényeg

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény Sarka Kata és Rogán Cecília óriási profitot hozó bulvároldalánál

9/08/2022 18:01

| Szerző: Klubrádió

Vadai Ágnes DK-s politikus azt akarta megtudni, hogy van-e valós gazdasági teljesítmény Rogán Cecília és Sarka Kata 85 százalékos profitot elérő cége mögött. A rendőrség elutasította a feljelentést, szerintük nem történt csalás.

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese írásbeli kérdést nyújtott be azzal kapcsolatban, hogy Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília médiacége 85 százalékos profitrátát ért el 2021-ben – derül ki a párt közleményéből.

A Naphegy tetején egy irodaházban bújik meg az ország legsikeresebb médiavállalkozása, a Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília twn.hu nevű bulvároldalt üzemeltető Top News Hungary Kft.-je. A kis budai cég 85 százalékos profitrátát ért el 2021-ben, ami számszerűsítve azt jelenti, hogy mindössze nyolc alkalmazottal több mint 1,56 milliárd forintnyi árbevételt ért el, amiből 1,33 milliárdnyi adózott eredményt tudott realizálni – számoltunk be róla mi is a 24.hu alapján június végén.

Vadai azzal a kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy „Tényleg gazdasági csoda a Top News Hungary Kft. profitja?” Vadai azt vetette fel – olvasható a rendőrségi határozatban, amelyben a feljelentés elutasításáról döntöttek –, hogy fiktív szerződésekkel álcázva, valós gazdasági tevékenység nélkül, szándékosan jogtalan haszonszerzés céljából és eleve a vagyoni károkozás érdekében cselekedve, összehangolt és konspirált tevékenységgel, részben állami hirdetések és közbeiktatott kormányközeli cégek formális felhasználásával közpénzből is nyújtott támogatásokból is származó felháborító és jogállamban megengedhetetlen vagyonátmentést történt.

A DK-s képviselő ezzel annak a gyanújának adott hangot, hogy a milliárdokat termelő profitbánya valójában csak színlelt gazdasági tevékenységet végez, magyarán pénzmosoda – írja szintén a 24.hu.

A rendőrség azonban elutasította a feljelentést, mert szerintük csalás bűncselekménye nem állapítható meg a céggel kapcsolatban, és Vadai nem is hozott erre bizonyítékokat, önmagában a 85 százalékos profitráta pedig nem elég a nyomozás elindításához.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)