„Köszönjük,
A lényeg

A rendőrség szerint nem állt le a népszámlálás oldala tavaly ősszel

14/04/2023 06:55

| Szerző: Klubrádió

„Az inkriminált időszakban a rendszer végig jól működött, a fokozott érdeklődés csupán lassította a rendszert, de az akadály nélkül teljesítette a feladatát” – közölte a Telex-szel a készenléti rendőrség arról, hogy mi történt tavaly október elején, amikor már a népszámlálás első napján összeomlott a kérdőív online kitöltőfelülete.

Az ORFK tudatta még: „Tekintettel arra, hogy az eljárás során beszerzett adatok alapján a cselekmény nem bűncselekmény, ezért a KR NNI 2023. március 29-én a nyomozást megszüntette. Egyúttal tájékoztatjuk, hogy az inkriminált időszakban a rendszer végig jól működött, a fokozott érdeklődés csupán lassította a rendszert, de az akadály nélkül teljesítette a feladatát.”

Népszámlálás - KSH: 9,6 millió volt Magyarország lakosság
 
Népszámlálás - KSH: 9,6 millió volt Magyarország lakossága tavaly október elsején
 
Kovács Marcell, a népszámlálás projektvezetője a Népszámlálás 2022 címmel tartott első, eredményközlő sajtótájékoztatón a Központi Statisztikai Hivatal épületében 2023. február 16-án.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
 

A rendőrség magyarázata azért ropppant különös, mert az oldal nemcsak a felhasználók szerint blokkolt le: maga a KSH is elismerte azt, hogy voltak időszakok, amikor teljesen elérhetetlen volt az oldal.