„Klubrádió

A rangadó előtt sebtében módosították a sportrendezvények járványügyi előírásait

23/10/2020 11:44

| Szerző: Klubrádió

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nem tudott kielégítő választ adni arra a kérdésre, hogy a Fradi-Újpest mérkőzést miért engedi a kormány teltház előtt megrendezni. Az új rendelet ugyan nem határoz a távolságtartásról, de a nézők számára előírja a maszkviselést.

A jegyeladási adatok szerint teltházas mérkőzésre kell számítani a Fradi-Újpest NB I-es bajnokin szombaton, így viszont a két-három szék távolság megtartása elképzelhetetlenné válik. Ráadásul nem sokkal korábban, kedden az országos tiszti főorvos felszólította a lakosságot, hogy ne vegyenek részt tömegrendezvényen.

Bár Gulyás Gergely miniszter csütörtök kora délután a kormányinfón a 444 kérdésére még hosszú körmondatokban magyarázta, hogy ő biztonságban érezné magát a Ferencváros tömött stadionjában, húszezer maszk nélküli szurkoló között, estére már nyomtatásba is került a kormány legújabb rendelete, amivel kötelezővé tette a maszkviselést a meccsen.

Ennek értelmében a sportrendezvények résztvevői – a játékosok, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői kivételével – kötelesek maszkot viselni.

Ugyanez igaz egyébként a szabad téren megtartott gyűlésen résztvevőkre, amely kötelezettség alól csak a gyűlésen felszólalók mentesülnek, amíg megtartják beszédüket.