„Klubrádió
A lényeg

A pápa szerint Orbán az oroszok tervéről beszélt, és május 9-re mondta a háború végét

3/05/2022 07:50

Ferenc pápa kész találkozni Moszkvában Putyinnal. A Corriere della Sera újságírójának adott interjőban Ferenc azt mondta, "a háború első napján felhívtam Zelenszkij ukrán elnököt telefonon. Putyint viszont nem hívtam. Egyértelmű gesztust akartam tenni" - idézte a 444 a pápát. Mint mondta, felkereste az orosz nagykövetet is, és felszólította, hogy hagyják abba a háborút, majd a háború 20. napján üzent orosz elnöknek, hogy hajlandó elmenni hozzá Moszkvába.

Orbán Viktor hivatalos látogatása a Vatikánban
 
Orbán Viktor hivatalos látogatása a Vatikánban
 
Vatikánváros, 2022. április 21. A Vatikáni Média által közreadott képen Ferenc pápa (j) magánkihallgatáson fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a Vatikánban 2022. április 21-én. Az április 3-i parlamenti választás óta a kormányfő első hivatalos útja a vatikáni látogatás. MTI/Vatikáni Média
Fotó: Vatikáni Média
 

 

Putyin még nem válaszolt, de a pápa megemlítette Orbán Viktor nevét is, aki szerinte a választás utáni magánkihallgatásán azt mondta, amikor az oroszoknak van egy tervük, és május 9-én mindennek vége lesz. A pápa reméli, hogy tényleg így van, de ő azért pesszimista.