„Klubrádió
A lényeg

A nyaralgató Orbán családot hurcolászhatta a NEMKORMÁNYZATI honvédségi repülő

30/08/2021 14:37

| Szerző: Klubrádió

Az Airbusok mellett egy, kifejezetten utazgató milliárdosoknak kitalált Falcon gépet is beszerzett a kormány, kezdetben hevesen tagadva, hogy az adófizetői pénzből vásárolt luxusgép a miniszterelnök és a kormánytagok kényelmét fogja szolgálni. Mára odáig jutott a helyzet, hogy a gép az Orbán család nyaralási helyszínei között röpköd, aminek igazolásához általában kitalálnak valami mesét. Ahogy a Rómában vakációzó kormányfő esetében is történt a múlt héten.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogyan utazhattak Orbán, a felesége, és gyerekei legutóbb a horvát tengerpart és Róma között. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint a kormányfő hivatalos programra, a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozójára érkezett Rómába.

 
 

(Orbán és Novák Rómában - fotó: Novák Facebookja) 

A független képviselő a Honvédség Falconjának repülései adatai azt írta, hogy a gép hazaúton minden jel szerint „titokban leszállt a horvát leszállt a horvát tengerparton Zadarban, az odaúton pedig szintén titokban Brac szigetén vehetett fel utasokat”. „Így egyelőre csak sejteni lehet, mi történhetett: Budapestről Novák utazott hivatalos útra Rómába, de ha már ott repült el, Bracban felvette az ott nyaraló miniszterelnököt és kedves családját. Mivel a fotó lebuktatta őket, szóltak a kis fasisztának, hogy gyorsan mentsék meg Európát és a helyzetet. Majd hazafelé Zadarban lerakták a miniszterelnöki családot, hogy folytassák a nyaralást (hajókázást?) Ezzel a repülővel amúgy kb 9 millióba kerül egy ilyen út, de ha valóban Novák utazott vele, akkor csak a horvát tengerpart és Róma közötti szakaszon használhatták családi nyaralásra”. írta.

Orbán Balázs, a miniszterelnöki hivatal államtitkára szerint a meghívás „magában foglalja a házastársak és a családtagok meghívását is, akik szintén résztvevői a rendezvénynek. Ebből következően a legtöbb meghívott nem egyedül, hanem családostól vett részt a konferencián”. „A fentiekkel ellentétes vagy ezeken túlmutató híresztelés nem tekinthető másnak, mint egy a baloldal által már többször, hasonló ügyekben megfogalmazott, most új formába csomagolt hazugságnak” - idézte a politikai tanácsadót a 444.hu.