„Klubrádió
A lényeg

A Mészáros-család cége bővítheti a József Attila Színházat ötmilliárdért

12/07/2023 14:28

| Szerző: Klubrádió

Mészáros Lőrinc gyerekeivel közös cége, a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. tette a nyertes ajánlatot, így ez a két cég végezheti el a budapesti József Attila Színház bővítését – írja a 24.hu.

A portál ezt a Közbeszerzési Értesítőben néhány napja feltűnt hirdetményből szúrta ki. Az épület átalakítására és bővítésére nettó 5 072 953 809 (5 milliárd 72 millió) forintot költenek majd.

A kivitelezés mintegy kétezer négyzetmétert érint, a tervezett átalakításokkal a Váci úti színház alapterülete ezer négyzetméterrel lesz nagyobb, az összes hasznos alapterület 5526 négyzetméter lesz.

A kiírásban három évben határozták meg a munkálatok időtartamát, vagyis 2026 májusára készülhet el a színház, amely a kivitelezés ideje is alatt legalább részlegesen működik majd.

Az épület felújítása és bővítése már jó ideje napirenden van, 2005-ben tervpályázatot írtak ki rá, de a tervek nem jutottak el a megvalósításig. 2012 és 2017 között voltak már felújítások a színházban. Amelynek igazgatója Nemcsák Károly színész, aki tavaly még a választási kampányba is beszállt, mégpedig Menczer Tamás fideszes politikus, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára mellett.

Mészáros családi cége bővelkedik a nyertes közbeszerzésekben, július elején például a Magyar Tudományos Akadémia Székházának felújítására kötöttek szerződést.