„Köszönjük,
A lényeg

A Magyar Nemzet szerint őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét

18/06/2024 16:39

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Nemzet szerint őrizetbe vették a hatóságok a III. kerületi alpolgármestert, Czeglédy Gergőt kedden. A kormánypárti lap szerint a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást.

Ehhez kapcsolódóan tartottak a nap folyamán házkutatást az óbuda-békásmegyeri városházán, és történt meg az őrizetbevétel is.

A lap értesülését Czeglédyről a Telex névtelenséget kérő forrása is megerősítette. A portál kereste az önkormányzatot és a kerületi MSZP-t is – aminek Czeglédy az elnöke. A pártszervezetet nem tudták elérni, az óbudai kerületvezetés pedig korábbi közleményüket ajánlotta figyelmükbe.

A KNYF szerint fiktív szerződéseket köthettek Óbuda önkormányzatával, ezért indult nyomozás az ügyben. Március 7-én vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt négy személyt vettek őrizetbe. Az ellenzéki vezetésű önkormányzat álláspontja szerint hivatali dolgozót nem érint a nyomozás.

Kedden újabb akció volt, amelyről annyit közölt a KNYF, hogy az adott napon összehangolt nyomozási cselekményeket hajtanak végre, és több helyszínen – köztük a III. kerületi önkormányzatnál – zajlott az eljárás. Az akcióban 40 hivatalos személy vesz részt, a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködik ebben. Hogy pontosan milyen nyomozási cselekményekről van szó, arról későbbre ígértek részletes tájékoztatást.