„Klubrádió
A lényeg

A különadókról tájékoztat a Rogán-minisztérium a "koronavírus-hírlevelben"

27/05/2022 17:02

| Szerző: Klubrádió

A Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központ az ellenzék és az ukrán elnök kritizálása után most a csütörtöki kormányinfón bejelentett 800 milliárd forintos különadókról tájékoztatja a koronavírussal kapcsolatos (egészen pontosan oltási regisztrációs) hírlevélre feliratkozókat.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ most arról értesítette a koronavírus-oltásra regisztrált embereket, hogy mit kívánnak tenni honvédelmi és rezsifronton, vagyis magyarázni próbálják a csütörtökön bejelentett 800 milliárd forintos különadókat – írja a hvg.hu. Azt is megjegyzik, hogy a választás óta ez a központ első ilyen akciója.

„A költségvetésben 2022-re és 2023-ra létrehozunk egy rezsivédelmi és egy honvédelmi alapot. Ezekből fogjuk finanszírozni a rezsicsökkentés fenntartását és a honvédelem erősítését. Kötelezni fogjuk az elmúlt időszakban nagy hasznot felhalmozó nagyvállalatokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. Elvárjuk, hogy ilyen módon hozzájáruljanak az ország védelméhez” – részletezik.

Arra is kitértek, hogy a kormány szerint nem ér véget az orosz–ukrán háború rövid időn belül. „A konfliktus elhúzódása energiaár-emelkedést okoz egész Európában, ez pedig jelentősen növeli az inflációt. Ilyen körülmények között is mindent meg fogunk tenni azért, hogy védelmet nyújtsunk a családoknak” – olvasható a covid-hírlevélben.

A 24.hu hozzátette: korábban például arról is szóltak az ilyen hírlevelek, hogy miért utasította vissza Orbán Viktor Volodimir Zelenszkij ukrán elnök követeléseit, míg egy másikban azt magyarázták, hogy a kormány felelőtlennek tartja azt „az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére”.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)