„Vásároljon
A lényeg

A kormány szigorítja a határellenőrzést

12/07/2020 12:12

| Szerző: Klubrádió/MTI

A kormány a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három - vörös, sárga és zöld - kategóriába sorolja az államokat.

Magyarországnak meg kell védenie saját biztonságát, meg kell akadályoznia azt, hogy a vírust külföldről be lehessen hurcolni - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.    

Gulyás Gergely hangsúlyozta, Magyarország közös erőfeszítéssel megnyerte az első csatát a vírussal szemben, az életet sikerült május közepe óta több részletben újraindítani.  

"Hazánk ma egész Európában az egyik legbiztonságosabb ország a járvány szempontjából" - mondta Gulyás Gergely, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a világban azonban nem mindenhol ennyire sikeres a védekezés, ezért a járvány újra és újra több helyen fellángol.  

"Akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust sikerül a határokon kívül tartani" - tette hozzá.  A tárcavezető aláhúzta, a kormánynak továbbra is a magyar emberek egészsége, élete és biztonsága a legfontosabb, ezért mindent megtesz, hogy megakadályozza a vírus visszatérését.  

A kormány az operatív törzs javaslatára ezért arról döntött, hogy a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három - vörös, sárga és zöld - kategóriába sorolja az államokat és ennek megfelelően korlátozza az onnan érkezők határátlépését - fejtette ki Gulyás Gergely.