„Klubrádió
A lényeg

A kormány hárommilliárdot elvesz a fővárostól, sporteseményekre adja

26/05/2022 17:41

| Szerző: Klubrádió

Sokadszor is átírta a kormány a költségvetést egy rendelettel – közölte a hvg. A gazdaság-újraindítási alapon belül 3 milliárd forintot kivettek a fővárosi fejlesztések keretéből, és odaadták a kiemelt nemzeti sportesemény stratégia és sportesemény-pályázatok, valamint kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatására. 

Ahogy a hvg.hu írja, tavaly 85-ször írták át a költségvetést ilyen módon és idén is rendszeresen élnek a lehetőséggel. A friss döntéssel összesen 16 milliárd forintot mozgattak meg.

Ötmilliárd forinttal csökkentették a nemzetközi pénzügyi intézményekkel kapcsolatos kiadások keretét és ezt a költségvetés egyéb, nem részletezett vegyes kiadásaihoz csoportosították át. 3,8 milliárd forintot elvettek a Magyar Turisztikai Ügynökségnek szánt pénzből, de az összeg marad a turizmuson belül, odaadták a Gazdaság-újraindítási Alap turisztikai feljesztési célelőirányzatának.

A Gazdaság-újraindítási Alapon belül 3 milliárd forintot kivettek a fővárosi fejlesztések keretéből, és odaadták a Kiemelt Nemzeti Sportesemény Stratégia és sportesemény-pályázatok, valamint kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatására. 

A Gazdaság-újraindítási Alap kötött segélyhitelezésre szánt keretéből 2,38 milliárd forintot kivettek, és ezt odaadták a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, külgazdasági fejlesztési célú szervezeti támogatásokra.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)