„Klubrádió
A lényeg

A konnektorból is folyt a víz a gödöllői gimnáziumban

29/09/2022 07:56

„Breaking news! Megnyílt Gödöllő második uszodája!!! A viharos gyorsasággal létrejött új sportlétesítményt a Török Ignác Gimnázium diákjai ma már birtokba is vették. A diákok ma úszószemüvegben vesznek részt a jelenléti oktatásra alkalmas épületben. Köszönjük Vécsey László, Szabóné Forgács Gabriella és Maruzsa Zoltán!” – idéz a Hvg.hu egy felháborodott szülőt, miután a Facebookra kitettek olyan képeket, amiken a teljesen beázott gödöllői gimnázium látható.

A falakról, a lámpákból és még a konnektorokból is víz folyik. A gyerekeket azonnal hazaküldték. Az iskolán ugyanis nincs tető. 700 gyerek és ötven tanár "második otthonáról" van szó.

Egy tanár azt írta: "Reggel a termünk. Elbőgtem magam. A tehetetlenség, a felfoghatatlanság, a felelőtlenség és az elkeseredettség miatt. Az egész eddigi tanévünk miatt. Nem tudom leírni azt az érzést, ahogy ott álltam és kopogott az eső. A fejemre is. Nincsenek észérvek, hogy itt miért kell/lehet tanulni, tanítani."

Az iskolát felújítják, korábban a felújítás azzal került be a hírekbe, hogy a rákot okozó azbeszttartalmú tetőt úgy bontják, hogy közben a gyerekek bent ültek az iskolában kitéve az azbesztet is tartalmazó pornak.

A felújítás miatt Fábián Bertalan igazgató még a tanév megkezdése előtt kérte a tankerületet, hogy a munkálatok idejére online oktatásra állhassanak át, de erre nem kapott engedélyt, írta a lap. Gémesi György polgármester szerint a tankerületvezető és a térség országgyűlési képviselője, Vécsey László "ország-világ előtt kijelentette, hogy az épület jelenléti oktatásra alkalmas".

A Dunakeszi Tankerületi Központ szerint „az épületben elegendő tanterem van tanításra alkalmas állapotban, így az osztályok többsége számára megoldott az elhelyezés a helyszínen, néhány osztály számára külső helyszínen biztosítottuk az oktatás feltételeit.”