„Köszönjük,
A lényeg

RTL: Tanítás közben bontották az azbeszttartalmú tetőt egy gödöllői gimnáziumban

24/09/2022 10:56

| Szerző: Klubrádió

Felújítás közben kezdődött meg a tanév a Gödöllői Török Ignác Gimnáziumban. Így történhetett, hogy az azbeszttartalmú tetőt úgy bontották el, hogy a diákok az iskolában voltak. Az építés vezetője zt állítja, hogy a mérgező anyag mennyisége minimális volt, de labor adatait nem mutatta meg.

Úgy bontották az azbeszttartalmú tetőt a Gödöllői Török Ignác Gimnáziumban, hogy a gyerekek bent ültek az iskolában – derült ki az RTL híradójából.

A csatorna birtokába került jegyzőkönyv szerint az építés vezetője tisztában volt ezzel, de ő a szülőket egy fórumon arról tájékoztatta, hogy egy szaklabor vizsgálata alapján a veszélyes anyag mennyisége minimális volt, az erről szóló dokumentumot azonban nem mutatta be az illető az RTL híre szerint.

A Telex összefoglalója szerint az iskola igazgatója azt mondta, kérte a Belügyminisztériumtól, hogy rendeljen el digitális oktatást, de ezt – a minisztérium közlése szerint – nem tehették meg.

A Telex is írt már a gödöllői iskoláról, ahol felújítás közben kezdődött meg a tanév. Akkor több szülő arról írt lapunknak, hogy az épület nagy része kívül és több helyen belül is fel van állványozva, a tetőt, az ablakokat és a radiátorokat cserélik. Az épület egyes részeinek lezártságát „belépni tilos” feliratú szalagok és nagy takaróponyvák jelzik.

A tantestület jelentős része, az iskola vezetése és sok szülő szerint nem biztonságos így az épület, ezért próbálták elérni a tankerületnél, hogy az első hónapban online oktatás legyen, mert a vállalkozó addig talán be tudná fejezni azokat a munkákat, amelyek után már biztonságosabban lehetne használni az épületet jelenléti oktatásra is, azonban a tankerület hajthatatlan volt.