„Klubrádió
A lényeg

A Jobbik volt alelnöke belépett a Momentumba

15/11/2022 17:54

| Szerző: Klubrádió

Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság volt elnöke és a Jobbik volt alelnöke belép a Momentumba – közölte Gelencsér Ferenc, a párt elnöke és frakcióvezetője, Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese és maga Stummer János kedden.

„Jövök, mert úgy látom a Momentumban megértették, hogy ennek az országnak a jelenéről és jövőjéről csak őszintén lehet és érdemes beszélni. Ebben a közösségben látják, hogy asztalcsapkodás helyett valódi kormányképességet kell építeni” – indokolta döntését Stummer János.

Azt mondta, a Momentumban az a célja, hogy az elmúlt másfél évtizedben megszerzett tapasztalatait a lehető legmegfelelőbb helyen kamatoztassa.

Stummer májusban lépett ki a Jobbikból, miután az elnökválasztáson alulmaradt Jakab Péterrel szemben. Akkor azt írta, hogy Jakab Péter "és szűk környezetének politikájával és vezetési gyakorlatával" korábban is elégedetlen volt, "a továbbiakban viszont nem kívánok közösséget vállalni vele". Azóta Jakab Pétert leváltották, sőt, ő is kilépett a Jobbikból és új pártot (mozgalmat) alapított.

(Kiemelt kép: Stummer János még jobbikosként, fotó: MTI/Balogh Zoltán)