„Klubrádió
A lényeg

Jakab: Kilépek a Jobbikból

11/08/2022 18:09

| Szerző: Klubrádió

Gyöngyösi Márton nyílt levelére adott válaszában jelentette be Jakab Péter a Jobbik volt elnöke, hogy kilép a pártból, és független képviselőként folytatja.

A nap folyamán Gyöngyösi Márton, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke nyílt levelet tett közzé, amelyben kritikát fogalmazott meg Jakab Péter, a párt volt elnöke felé.

Levelében Gyöngyösi azt a híresztelést kommentálta, amely szerint Jakab új pártot alakíthat hamarosan: "Ne pletykákból halljam, hogy augusztus 20-án pártot készülsz alapítani, miközben még a Jobbik tagja vagy. Ne kelljen az anyagilag így sem túl stabil közösségünknek azokat az embereket fizetni, akik már nem akarnak velünk lenni. Ne csatlakozz azoknak az egykori magyar pártelnököknek a nem túl diadalmas, de annál népesebb klubjához, akik évekig abból élnek, hogy egykori közösségüket szidalmazzák. Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán Te balra, mi jobbra" – írja Gyöngyösi.

Jakab válaszlevelében megemlíti, hogy megdöbbentette Gyöngyösi levele. Mint írja, Gyöngyösi arra kérte korábban, hogy mondjon le a frakcióvezetésről, és maradjon "stratégiai csendben". Jakab szerint ez eddig a Fidesz elvárása volt vele szemben, ezért megpendítette: "Nem tudom Marci, hogy te Rogán embere vagy-e, csak azt, hogy csendet kértél tőlem".

"Ezennel kilépek a Jobbikból, független képviselőként pedig maradok a nép pártján pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén."

Döntését úgy indokolta: "Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom."