„1%
A lényeg

A Jobbik kivizsgálta Jakab panaszát, nem találtak semmit Potocskáné ellen

24/06/2022 12:23

| Szerző: Klubrádió

A párt lemondott elnöke helyettese, Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes ellen nyújtott be panaszt. A Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága megtárgyalta azt a beadványt, de nem találtak semmi kirívót az elnökhelyettes tevékenységében.

A Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága megtárgyalta azt a beadványt, amit Jakab Péter azóta lemondott pártelnök adott be június 1-jén Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes ellen – derül ki a párt közleményből. Azt írják, hogy a Jobbik az érintetteket írásban nyilatkoztatta, és személyesen is meghallgatta – írja a hvg.hu.

Jakab szerint Potocskáné utasította a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, „amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt”. „Vagy engem mint frakcióvezetőt megkerülve utasítja hivatalomat szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül” – írta.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Potocskáné Kőrösi Anita
Fotó: Bruzák Noémi/MTI
 

A vizsgálat után a párt Etikai és Fegyelmi Bizottsága egyhangúlag úgy döntött, hogy a panasz tárgyává tett cselekmények nem minősülnek etikai vagy fegyelmi vétségnek, így a Bizottság az eljárás megszüntetéséről döntött.

Bár az Etikai Bizottságnak nincsen hatásköre büntetőjogi kérdésekben döntést hozni, de jogi véleménye szerint az eljárás alá vont elnökhelyettes semmilyen bűncselekményt nem követett el az eljárásával, ilyenre utaló körülmények nem merültek fel – írták.