„Támogassa
A lényeg

A fóti polgármester “alszik egyet” hatmilliós jutalmára

16/11/2022 19:34

| Szerző: Klubrádió

“Nézze, az ilyesmi az embert elgondolkodtatja” – mondta a hvg.hu-nak Fót fideszes polgármestere, Vass György akinek hathavi, csaknem bruttó 6 millió forintos jutalmáról szóló előterjesztésről csütörtökön szavaz a város képviselő-testülete. A szerdai kormányinfón Gulyás Gergely miniszter azt mondta, "nem tartja helyesnek" az ilyen nagy összegű bónusz kiadását.

A téma azután merült fel a kormányinfón, hogy először szintén a hvg.hu írta meg: a kormánypárti többségű helyi pénzügyi bizottság – az egyetlen ellenzéki tag nem szavazatával – már előzetesen megítélt Vass György polgármesternek az idei évi munkája után csaknem hatmillió forint jutalmat, vagyis az összeg a havi bruttó 975 ezres polgármesteri fizetés hatszorosát.

Vass György először visszakérdezett, ha van rá pénz, miért ne, majd hozzátette, a városnak van most erre pénze a spórolás mellett is, és ő meg is dolgozott érte. Elismerte ugyanakkor, Fótnak is gondot okoz a rezsi, spórolnak a fűtésen, "de a bölcsődében, az óvodában nem fognak fázni a gyerekek”. 

Most viszont – meghallva Gulyás Gergely reakcióját – már úgy fogalmazott: "alszom erre egyet, elgondolkodom rajta."

Azt egyébként ezúttal is kiemelte a fóti polgármester, hogy "a számok nem hazudnak, és ha a városnak jól megy, akkor elvitathatatlan, hogy abban a vezetőjének is van szerepe". Továbbá azt is mondta, hogy a jutalomra vonatkozó előterjesztés jogszerű, és persze a képviselő-testület mondja ki a végső szót, mindenesetre ő addig is átgondolja a dolgot a csütörtöki ülésig.

(forrás: hvg.hu)