„Klubrádió
A lényeg

A fideszes reakciók után az MTI végre beszámolt az előválasztásról

1/10/2021 08:49

| Szerző: Klubrádió

Gyakorlatilag a teljes előválasztás első fordulója úgy zajlott le, hogy arról az MTI egyetlen képet, hírt sem közölt (összehasonlításul, eközben a Vadászati kiállításról több száz beszámoló jelent meg).

 
 

 

Most viszont megtört a jég: Dobrev Klára nyerte meg a baloldali előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyét - címmel rövid híradásban írtak péntek hajnalban a végeredményről. Beszámoltak arról, hogy a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közösen indul a 2022-es országgyűlési választáson, és az elmúlt héten közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket választottak. Azt is írják, hogy 633 811-en szavaztak, és a DK-s Dobrev Klára győzött 214 319 szavazattal, ami a voksok 34,76 százalékának felel meg.

Karácsony Gergely, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP jelöltje 168 396 szavazattal, 27,31 százalékkal lett második, 123 453 szavazattal, azaz 20 százalékkal Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje lett a harmadik. A jobbikos Jakab Péter és a momentumos Fekete-Győr András nem jutott be a második körbe.

Az elmúlt napokban a témában csak Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető, valamint Székely Sándor független képviselő és a Volner Párt közleményét adták közre, írja a 444. Illetve a közszolgálati híradóban többször beszámoltak arról, hogy Gyurcsány Ferenc.