„Klubrádió
A lényeg

A Facebook tiltja a tálibokat támogató bejegyzéseket

17/08/2021 08:43

| Szerző: Klubrádió

A közösségi portál terrorszervezetként kezeli a tálibokat. Emellett az afganisztáni helyzetet jól ismerő szakértők segítségével figyelik a Facebookon megjelenő bejegyzéseket.

A Facebook megerősítette a BBC-nek: terrorszervezetként tartja számon a Talibánt, nem engedi, hogy az üzeneteik vagy az őket támogató bejegyzések terjedjenek.

A hvg.hu összefoglalója szerint a cég szóvivője arról beszélt, a tálibok afganisztáni hatalomátvételétől függetlenül nem a Facebook feladata eldönteni, ki számít egy ország vezetőjének, ezt a nemzetközi közösségnek kell meghatároznia, magukra nézve pedig az amerikai jogot fogadják el érvényesnek, amely szerint a Talibán terrorszervezetnek minősül.

Harcok Afganisztánban
 
Kandahár kiürült
 Fotó: MTI/AP/Sidiqullah Khan
 

Azt is megígérték, hogy az afganisztáni helyzetet jól ismerő szakértők segítségével figyelik a Facebookon megjelenő bejegyzéseket, hogy kiszűrjék a tálibokat támogatókat.

A BBC azt azért megemlíti, hogy a Facebook tulajdonában lévő WhatsAppot több jelentés szerint a tálibok most is használják. A cég szóvivője erre annyit reagált, hogy lépni fognak, ha erre bizonyítékot találnak.