„Klubrádió
A lényeg

A DK odament az MTVA-hoz, majd felvonta az orosz lobogót, mert az az orosz dezinformáció európai székháza

3/03/2022 14:36

"A háborúnak az információs hadviselés is része, azaz a dezinformáció" - jelentette ki Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője csütörtökön a közmédia Kunigunda utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján, ami szerinte az egyetlen olyan állami média, ami kritika nélkül sugározza az orosz propagandát. 

Az MTI például a háború kitörése után napokig nem írta le, hogy "orosz agresszió", hanem az orosz propagandából átvett "ukrajnai hadművelet" kifejezést használták, mintha nem egy független országot rohantak volna le. Varju szerint a magyar állami tévében "2002-ben elhangozhatott az, hogy a megtámadott Ukrajna felelőtlen, amiért nem adta meg magát. Hogy az ukrán polgárok felfegyverzése hitleri megoldás, és hogy az oroszok csak azért szállták meg Ukrajnát, hogy legyen független kormány, illetve hogy a jelenlegi ukrán elnök a felelős azért, hogy lángokban áll az ország" - sorolta Varju.

 

Szerinte a Kremlben írták meg azt, amiről a magyar állami tévében beszélnek. Ez az épület szerinte "nem a magyar közmédiának ad helyet, hanem az orosz propaganda központja, ami az adásidőben elárulja Magyarországot, Európát és minden szövetségünket". Ez az orosz dezinformáció európai székháza, mondta a DK-s politikus.

Vasárnap 15 órára pedig közös tiltakozásra hívott mindenkit a köztévé székháza elé, aki aggódik a magyar sajtószabadságért.