„1%
A lényeg

A Deák téren koldult egy középiskolai tanár

17/05/2022 09:27

Egy kolduló középiskolai tanárról írt bejegyzést Tompos Márton momentumos képviselő. Azt írta, a férfi kint ül, előtte egy táblán az olvasható, hogy „Kérem, segítsenek! Középiskolai tanár vagyok”. Tompos mint írja, elsírta magát, miközben beszélt a férfival, aki "aki konkrétan koldul a Deák téren, közben mosolyogva meséli, hogy persze, csinálja tovább, de gondolkodik valamilyen másodálláson, mert máshogy nem lehet."

Mint írta, a "tanári kar jelentős része is így csinálja, mert nincs más út: félállásban vannak. Kell a pénz". Ő leellenőrizte, és valóban abban a középiskolában tanít a férfi, ahol mondta.

A pedagógus szakszervezetek hónapok óta tiltakoznak a megélhetési körülményeik és a túlzott adminisztráció miatt, de a kormány egyáltalán nem vette komolyan a kérésüket, ezért a szakszervezetek a választások előtt sztrájkba kezdtek. A kormány akkor törvénytelennek ítélte a sztrájkot, ezért a tanárok egy része polgári engedetlenségbe kezdett, de sem a választás előtt, sem azóta nem kaptak a követeléseikre választ. Sőt, az új kormányban - ahogy az előzőben sem - most sincs önálló oktatási minisztérium.