„Köszönjük,

400 millió forintot különítettek el abba a részvénytársaságba, ami a Fudan-projektet menedzseli

5/05/2021 16:35

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Kamasz László

Százmilliókat kell a Fudan Egyetemért felelős társaság részére elkülönítenie a pénzügyminiszternek. Eközben a kormány láthatóan úgy döntött, ahelyett, hogy tárgyalna az érintett önkormányzatokkal (Ferencváros, Budapest) a Fudannak szánt területekről, inkább átrajzolja a térképet – csak azt még egyelőre nem tudni, hogyan.

A Magyar Közlöny azt írja, a Fudan Egyetem és a Diákváros megvalósításáért egy száz százalékban állami tulajdonú zártkörűen működő részvénytársaság a felelős, ennek útján kell létrehozni a projektet, vette észre a Telex. A projektekért a Közlöny szerint is Palkovics László miniszter a felelős kormánybiztosként.

Egyben a Közlöny felszólítja Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy a Zrt. részére különítsen el 400 millió forintot

Az is benne van, hogy a Fudan Hungary Egyetem megvalósításához szükséges fejlesztési terület kialakítása állami vagyoni körön kívüli területek bevonását ne igényelje. Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy lemondanak annak a területnek egy részéről, amelyet eredetileg terveztek a Diákvároshoz és a Fudan Egyetemhez, ez a terület ugyanis részben Ferencváros illetve a főváros tulajdona.

(Forrás: 24.hu, Telex.hu)