„Klubrádió
A lényeg

280 millióért újították fel Novák rezidenciáját, zeneszobája is lett

29/11/2022 09:35

278 millió forintért újították fel Novák Katalin államfő 12. kerületi, állami tulajdonban lévő köztársasági elnöki rezidenciáját, írja az Rtl. A megbízást az állami Kiving Kft. kapta.

Ónos eső Budapesten
 
Ónos eső Budapesten
 
Budapest, 2014. december 2. Az ónos esőtől eljegesedett fák az elnöki rezidencia kertjében a XII. kerületi Béla király úton. MTI Fotó: Mohai Balázs
Fotó: Mohai Balázs
 

 

Ennyiből futotta már kutyakennelre, sminkszobára és zeneszobára is, továbbá saját mozira. Több helyen cserélték a burkolatot, és rendbe tették az állami tulajdonban lévő épület egyéb részeit is, így a gépészetet és az elektromos hálózatot is, írja a lap.

Csak az őrség földszinti helyisége több mint 11 millió forintba került az Rtl.hu által bemutatott lista szerint. A renoválás az épület jelentős hányadára, valamint a kert egy részére is kiterjedt. Schmitt Pál után, Áder János beköltözése előtt is felújították az ingatlant, akkor 38,5 millióért. Áder a ciklusának végén a környéken egy 720 négyzetméteres liftes villába költözhetett, amit az államtól kapott. 

Nováknak a hivatallal a következők járnak még:

  • havi tiszteletdíja a házelnököt megillető tiszteletdíj 1,1-szerese, azaz nagyjából havi négymillió forint
  • Ez az összeg élete végéig megilleti őt 
  • kérésére pedig akkor is biztosítanak rezidenciát egyfős személyzettel, ha mandátuma lejár, és a Béla király úti ingatlant át kell adnia utódjának 
  • Az államfőt élete végéig megilleti a személyes gépkocsi-használat
  • háromfős titkárság 
  • és az ingyenes egészségügyi ellátás.