„Klubrádió

24.hu: elismerte a támadó, hogy az SZFE-s maszk miatt rántott kést

26/02/2021 14:59

| Szerző: Klubrádió

A 24.hu információi szerint ténybeli beismerő vallomást tett kihallgatása során az a férfi, aki csütörtökön késsel sebesítette meg egy Free SZFE-maszkot viselő nő arcát Csepelen, elismerte, hogy a maszkon látható SZFE-felirat miatt rántott kést a buszon. A Telex pedig arról ír, hogy ugyanez a támadó korábban egy MSZP-s politikust és egy újságírót is megharapott.

Bár elfutott a tetthelyről, néhány órán belül elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint csütörtökön reggel késsel megsebezte egy nő arcát a 151-es buszon Budapest XXI. kerületében, a Szent Imre téren – jelentették be a rendőrség sajtótájékoztatóján.

A 24.hu információi szerint a férfi ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során, elismerte, hogy a maszkon látható SZFE-s felirat miatt rántott kést a nőre a csepeli buszon. 

A Fővárosi Főügyészség a portálnak küldött közleményében azt írta: indítványozták a férfi letartóztatását.

A Telexen arról olvashatunk, hogy ugyanez a támadó korábban egy MSZP-s politikust és egy újságírót is megharapott. Előbbi esetnél a férfi 2019. április 18-án ment neki az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáinak a Móricz Zsigmond körtéren. Torzsa Sándor, a szocialista párt ifjúsági szervezetének tagja akkor úgy nyilatkozott a támadásról, hogy a férfi az egyik kolléganőjét „elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel”, majd hozzávágta a palackot, miközben hangosan szidta az MSZP-t.

Torzsa ekkor lépett oda megvédeni a társát, mire a férfi nekitámadt: „nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott”. A dulakodás nagyjából két percig tarthatott, végül az ott lévő járókelők és a többi MSZP-s választotta szét őket. Torzsa kihívta a rendőrséget, és feljelentést tett a támadó ellen, aki elfutott a helyszínről. A rendőrök akkor is elfogták a férfit, garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették. Az ügy a bíróságra került, Torzsa Sándort többször is beidézték.

Ugyanez a futott el akkor is, amikor 2018. április 8-án egy újságíróval került komolyabb összetűzésbe – teszik hozzá a cikkben. Az egyik vezető hírportál akkori munkatársa a Corvin-negyednél tudósított az országgyűlési választásról, amikor észrevette, hogy valaki feltűnően nagy hévvel tépkedi le a választási plakátokat a megállóban. A telefonjával készített fotókat, hogy azokat beküldje a szerkesztőségnek.

„Percről percre tudósítottunk, gondoltam elküldöm a képeket azzal, hogy «️megy a műsor a Corvinnál». Akkor jött oda hozzám és megpróbálta kicsavarni a kezemből a telefont, aztán bekapta a bal hüvelykujjamat és hosszan ráharapott. Csak azután engedett el, hogy mondtam, kitörlöm a képeket – nyilatkozta a Telexnek az újságíró, aki a nevét azért nem vállalja, mert már más szakmában dolgozik.

A korábbi újságíró ezután felszállt a 4-6-os villamosra, a támadó viszont követte, szidni és köpködni kezdte, azzal fenyegette, hogy „hazáig követi és megöli”. Ezért vészjelzővel megállította a villamost, de mire a rendőrök és mentők kiértek a Mester utcai megállóba, az elkövető elfutott. A volt újságíró hetekig járt kötözés-cserére, sebtisztításra és a körme is leesett. Ebből azért nem lett ügy, mert nem tett magánindítványt, a plakátrongálás miatt pedig végül nem indult eljárás.

A portál információi szerint több másik ügyben (lopás, garázdaság) már elítélték a férfit, közérdekű munkára küldték és felfüggesztettet is kapott.