„Köszönjük,
A lényeg

117 percre leállt volna a forgalom az Erzsébet-hídon, tüntetők Budaházy szabadon engedését követelték

4/07/2022 09:21

| Szerző: Klubrádió

"A civil összefogással megvalósuló békés demonstrációnknak egyetlen célja van: kegyelmet követelünk Budaházy Györgynek és 14 társának, akiket a Fővárosi Törvényszék összesen 117 év szabadságvesztéssel sújtott! (...) 2022. július 4-én 8 órától egy figyelemfelhívó, polgári engedetlenségi akció keretében újra lezárjuk az Erzsébet hidat, 117 percre" – írja a tüntetés szervezője, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. 

Emlékeztetőül: márciusban tizenhét év fegyházra ítélte terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Budaházy Györgyöt a Fővárosi Törvényszék.

Budaházy-ügy - Megismételt elsőfokú eljárás a Fővárosi
Budapest, 2019. február 14. A terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György az ellene és társai ellen indult megismételt elsőfokú eljárás tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2019. február 14-én. MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
 

A rendőrség jelezte, hogy a rendőrök igazoltatták a csoport tagjait, és a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint közlekedési szabálysértés miatt indítanak eljárást. Azóta a BRFK tájékoztatása szerint mind a két irányban megindult a forgalom a hídon.