„Klubrádió
A lényeg

100 %-ban telített az intenzív osztály a Dél-pesti Centrumkórházban

22/11/2021 11:40

| Szerző: Klubrádió

Tele van az intenzív osztály a Dél-pesti Centrumkórházban – mondta Szlávik János, az intézmény infektológus főorvosa az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában.

 

A főorvos elmondta, hogy a kórház Covid-osztálya még nem telített, szemben az intenzív részleggel, ami gyakorlatilag 100 %-os kihasználtságon működik.

Szlávik elmondta, hogy az intenzíven fekvők 80-90 százaléka oltatlan, de a fekvőbeteg osztályon ennél árnyaltabb a kép, ide ugyanis azok is bekerülhetnek, akik beoltatták magukat, de mondjuk idős koruknál fogva vagy krónikus betegségeik miatt intézményi ellátásra szorulnak. A főorvos hangsúlyozta, hogy az kijelenthető, hogy mint a többi országban, úgy Magyarországon is az oltatlanok vannak nagy veszélyben.

Koronavírus – Oltás a Szent László Kórházban Budapest, 2021. április 12. A Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet asszisztense beolt egy férfit az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a fővárosi Szent László Kórházban kialakított oltóponton 2021. április 12-én. MTI/Szigetváry Zsolt
 

Az infektológus szerint további intézkedéseket is be kellene vezetni a járvány visszaszorítása érdekében, illetve úgy véli, hogy a kötelező oltásokat olyan betegségek ellen kell bevezetni, amiket végleg meg lehet szüntetni, mint például a fekete himlő, de a koronavírus nem ilyen, ez egy folyamatosan jelen lévő, változó megbetegedés, ami ellen nehéz lenne kötelező oltásokkal harcolni, és úgy tűnik, itt 4-6 havonta fel kell frissíteni az immunrendszert, így nemsokára szóba kerülhet a negyedik oltás is – írja az oldal.