„Klubrádió

Izrael és hadserege rendíthetetlenül halad előre a Hamász teljes megsemmisítését kitűző cél megvalósításával. Mikor és egyáltalán – teljesíthető ez a terv? – Kaiser Ferenc biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

Hatalompolitikai érdeke alapján szervezi Orbán a gazdaságot és eközben alkotmánysértést is elkövet, amikor beavatkozik a Magyar Nemzeti Bank működésébe – hangzott el a Bibó István Közéleti Társaság és a Belvárosi Szabadegyetem rendezvényén, ahol Petschnig Mária Zita Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa és Katona Tamás volt pénzügyminisztériumi államtitkár, a KSH volt elnöke tartott pódiumbeszélgetést. A kormány mindenbe beletenyerel, de közben nem cselekszik, amikor kellene. Kárpáti János összefoglalóját hallhatták.

Költségvetési biztosok vehetik át azokat a vagyonelemeket, amelyeket nem tud működtetni az önkormányzat. Miután a Covid óta a kormány nem biztosítja az addigi támogatásokat. Trükköznek újra, hogy a választások előtt ellehetetlenítsék a helyi hatóságokat, hogy bebetonozzák magukat 2026-ra? Schmidt Jenővel, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökével jártuk körbe a témát.

Szergej Gurijev 2013-ig az orosz kormányfő tanácsadója volt, de hátat fordított a rendszernek és azóta oktatja, amit látott és amit előre lát. Az EBRD, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank volt vezető tanácsadója egy amerikai kutatóintézetben Putyin ideológiáját tárta fel, ahol természetesen Orbán is szóba került. Csernyánszky Judit tudósítását hallották.

2023. november 04. Hetes Stúdió (2023. november 04., szombat 15:00)
51:57
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter