„Köszönjük,

múlt héten Dobrev Klárát kérdeztük a jövő tavasszal esedékes önkormányzati és európai parlamenti választásokról. Folytatva a sort, ezen a héten Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét faggattuk a következő időszak választási stratégiájáról.

A digitális tér végtelen szabadságot ad, de veszélyes is lehet, akár az életünkre is.

Hetven százalék feletti azoknak a tizenéveseknek az aránya, akik valamelyik óriásplatformot, mint a Facebook, a Youtube vagy a TikTok napi rendszerességgel látogatják - ez derült ki a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) nemrég közzétett felméréséből. Nem árt azonban a tapasztalatlan fiatalok nyomát követni, ha meg akarjuk óvni őket az esztelen kihívásoktól. Miközben a "challenge-ek" elsőre ártatlannak tűnhetnek, vakmerő cselekvésre hívhatják a fiatalokat. Forgács Mariann közösségi média-szakértő szerint drága árat fizetnek néhányan 15 perc hírnévért – Pecz István járt utána a riasztó jelenségnek.

A hétvégén békejavaslatot tesz az asztalra Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Szaúd-Arábiában vitatják meg. Tartós a béke? Sz. Bíró Zoltán történészt kérdeztük.

Nemrég új – persze nemzeti – népegészségügyi szervezet alakult, de tudja-e orvosolni a gyógyszerhiányt, ami egyre több betegnek és családjának jelent problémát, miután a gyártókra 40 százalékos különadót vetettek ki. Egy panasz alapján jártunk utána, mi zajlik például akkor, amikor egy cukorbeteg gyerek inzulinja egyik napról a másikra eltűnik a patikából – Csenyánszky Judit riportját hallhatták.

 
2023. augusztus 05. Hetes Stúdió (2023. augusztus 05., szombat 15:00)
53:10
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter