„Klubrádió
Belső közlés

Vonzza a trash

22/09/2019 10:53

| Szerző: Klubrádió

Szendi Nóra író beszélt arról, miért fontosak neki a marginalizált figurák, a szenvedélybetegek és a Való Világ. meg hogy mióta nem nézi le a fociszurkolókat. A szerző készülő harmadik regénye megmentős sztori, amelyben egy súlyosan antiszociális, személyiségzavaros csávót fogad be magához az elbeszélő lány.

2019. szeptember 16. Belső közlés (2019. szeptember 16., hétfő 20:00)
52:48
00:00

 
Szendi Nóra
 

Író, szerkesztő, két regény, a Zárványok és a Természetes lustaság, illetve egy születő harmadik szerzője, sokat rajzol, néha saját műveit illusztrálja – a Belső közlés vendége Szendi Nóra író volt.

A szerző készülő regényéből mutatott meg részleteket a műsorban, és hozta a pillanatnyi állapotát jelző zenéit is.

Szendi Nórát elsősorban az outsiderség, a peremvidék érdekli, hogy kitekintve saját értelmiségi világából megszólaltassa a marginalizált figurákat, közvetítse a hangjukat. Első könyvének főszereplői szenvedélybetegek, akikhez a harmadik regényében is visszatér. A készülő mű egy megmentős sztori, amelyben egy súlyosan antiszociális, személyiségzavaros csávót fogad be magához az elbeszélő lány – mondta Szendi Nóra legújabb regényéről, amelyből részleteket is felolvasott.

Szendi Nóra arról is beszélt, különös vonzódása van a trash-hez, második regényébe, a Természetes lustaságba ezért emelte be a Való Világot is, miután végignézte egy évadát.

Érdekes volt számára, hogy nagyon erősen bevonódott a valóságshow világába, és nem értelmiségi fanyalgóként figyelte a történetet. Egyszer csak azt is megértette, milyen fociszurkolónak lenni – azután, hogy előtte mindig lenézte őket. Mikor a kedvenc szereplőjét nem szavazták ki a valósgshow-ból, állatias ordítás szakadt fel belőle, hogy csatát nyert a favoritja.

A VV szereplőit azonban áldozatoknak látta, olyan, torz valóságban élő embereknek, akik azt hiszik, felelősséggel tartoznak a rajongóinak és valamiféle példát mutatnak nekik, miközben a tévé eszközként használja őket.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

A Szendi Nóra választotta dalok:

Elite Force – Crew One
Led Zeppelin – Dyer Maker
Tool – The Pot
The Beatles – Tomorrow Never Knows
Cseh Tamás – Vízöntő jegyében

Belső közlés
2019. szeptember 09.. hétfő 20.00
műsorvezető: Marton Éva
szerkesztő: Pályi Márk