„Klubrádió
Belső közlés

Tócsára néző rossz hotelnek vagytok ti lakói, posztmodernek

9/07/2019 15:38

| Szerző: Klubrádió

A Klubrádió zenés irodalmi műsorának vendége Sopotnik Zoltán József Attila-díjas és Sziveri János-díjas író-költő, aki 1998-ban, 24 évesen publikált először, majd 2003-ban jelent meg első önálló kötete, a Krokodil; és csak utána vált ismert hazai kortárs poétává.

2019. július 08. Belső közlés (2019. július 08., hétfő 20:00)
53:02
00:00
Műsorvezetők: Pályi Márk, Marton Éva, Szegő János
Sopotnik elsősorban költő, bár vannak epikus művei is, de azokat is a líra hatja át. Költészetére Utassy József volt a legnagyobb hatással, de Fodor Ákos, Bíró József, majd Peer Krisztián, Kukorelly Endre és Garaczi László írásai is sokban alakították művészi munkáit, és rátalált saját nyelvére.

Szegő János műsorvezető vendége mesélt a pályakezdésről, és a Belső közlés hagyományai szerint saját műveiből is felolvasott Sopotnik, aki elsősorban költőnek tartja magát, és sokáig a Krusovszky Dénes által alapított Telep Csoport online versblog és költészeti műhely legidősebb tagjaként alkotott.

Természetesen zenékről is szó volt a műsorban, mint mindig. Sopotnik Zoltán zenei spektruma a komolyzenétől a black metálig terjed, és a jazz is az egyik legnagyobb kedvence. Az öt dalból, amit a műsorba válaszott, egy magyar volt, a Karabély zenekar Liftes Buddha című dala. A Karabély dalszövegei annak idején épp Sopotnik Zoltán gondozásában jelentek meg a JAK-füzetekben.

Az adást a cikk tetején található lejátszás gomb megnyomásával hallgathatják meg.

Belső közlés
2019. július 8. hétfő 20:00
Műsorvezető: Szegő János