„Klubrádió
Café Péntek

"E világból, mely nem nagy pódium, én lassan kikopódium"

17/05/2019 16:42

| Szerző: Klubrádió

A Café Péntek adásában két díjátadóról, kiállításról, kortárs fesztiválról, valamint egy a kortárs képzőművészek számára létrehozott alapítványról volt szó.

2019. május 17. Café Péntek (2019. május 17., péntek 20:00)
46:23
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia
A Libri Irodalmi díj idei győztese Szvoren Edina, a közönségdíjas Krusovszky Dénes. A beszélgetésben megszólalt Károlyi Csaba és Bálint András, a zsűri tagjai.

 
Libri-díjasok
 

A Hégető Honorka díj idei győztesei a 24.hu, a Házon kívül és az Index szerkesztői. Beszélgetőtársunk Kotroczó Róbert, a díjat kiosztó kuratórium elnöke volt.

 
Földes András, Index.hu
 
Forrás: Index.hu
 

A Horváth Művészeti Alapítvány a kortárs képzőművészek támogatására jött létre - Horváth Béla, alapító és Petrányi Zsolt, a kuratórium elnöke beszélt a műsorban.

 
Horváth Béla; 
Forrás: HMA.hu
 

Elkezdődött az Art Quarter Budapest ingyenes kortárs fesztivál az egykori Haggenmacher Sörgyár épületeiben. Vendégünk Kukla Krisztián művészeti vezető volt.

 
art quarter budapest
 

Beszámoltunk Szüts Miklós és Parti Nagy Lajos Winterhelyzet című közös kiállításáról, melynek koncepciója, hogy a képzőművész Szüts képére festi rá Parti Nagy a verset, melyet még a kép festése előtt kezdett el írni, de az alapfestmény elkészülte után fejezett be, majd helyezett el a vásznon. A megnyitóbeszédét Karvalits Ferenc, az MNB egykori alelnök tartotta; a műsorban megszólaltak az alkotók is.

Iratkozzon fel a Klubrádió YouTube-csatornájára!

FELIRATKOZOM:

Café Péntek
2019. május 17. péntek 20:00 (ism.: vasárnap 19:00)
Műsorvezető: Váradi Júlia