„Klubrádió
Megbeszéljük...

Véleményvezéreket keres a jobboldal

18/08/2020 18:59

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió/K.K.

Fojtogató balliberális túlsúly van a közösségi médiában, meg gyűlölet-cunami a jobboldal ellen, meg trollhadsereg, mint amilyen az SZDSZ-nek volt. Így néz ki a helyzet jobbról.

2020. augusztus 18. Megbeszéljük - részlet 20.08.18. Kovács István
00:00
00:00

Alulról szerveződött, belső igény hozta létre, és nem akarja megmondani senkinek, hogy mi legyen a véleménye. Nem pártpolitikai kezdeményezés, inkább ideológiai. A közösségi médiában annyi támadást kapnak a konzervatívok –a fojtogató ballib túlsúly miatt-, hogy már tenni kellett valamit.

Hát tettek. Hogy pontosan kik és mit, az még nem látható, a projekt zászlóvivője, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Kovács István csak annyit mondott, hogy egyetlen forint közpénz sincs a Megafon Központban. Ennek ellenére 4 napos ingyenes képzést tud nyújtani azoknak, akik véleményvezérek szeretnének lenni a konzervatív oldalon. Ugyanis ez valahol egy szakma.

Ballib oldalról persze azt mondják, hogy egy fideszes trollhadsereg képzése folyik majd itt, de Kovács István tiltakozik ez ellen. Az SZDSZ-nek volt annak idején trollhadserege, de az Orbán-kormányban van annyi erkölcsi tartás, hogy ilyet ne állítson fel – mondja.

A közösségi oldalakon a konzervatívok állandóan csak támadást kapnak, arra kell rávenni őket, hogy hallassák a hangjukat, bátran.  „Mi nem akarjuk megmondani, hogy mi legyen a véleményed, mégis szeretnénk, ha te is hallatnád a hangodat.” – állítják a toborzóban. Az alapító Kovács István véleményét viszont megismerheti a Bolgár Györgynek adott interjúból. Vagy egy beszédes mondatból: „Unom már a ballib gőzhengert.”

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton.

Megbeszéljük
2020.08.18. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György