„Klubrádió
Szerepvállalás

Varázskulcs és Anyahajó

21/02/2021 14:04

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Varázskulcs Közösség hátránnyal induló gyerekeknek segít a tanulásban, beilleszkedésben. Az Anyahajó Anyaközpont önkéntesekből álló csapata pedig egymást segítő közösséggé szervezi a lakókörnyezetében élő családokat. Róluk volt szó a Szerepvállalásban.

2021. február 20. Szerepvállalás (2021. február 20., szombat 18:00)
22:43
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Esztert egyetlen cél vezérli: küzdeni az igazságtalanság ellen. Amikor azt tapasztalta saját környezetében, hogy a gyerekek egy része nem férhet hozzá azokhoz a lehetőségekhez, mint a többiek, úgy érezte, tennie kell valamit. Több civil szervezettől tanult és vett példát, amikor többedmagával létrehozta a Varázskulcs Közösséget. Az „Én történetem” videósorozat legújabb, tizedik részében Eszter példája megmutatja, hogy tehetünk azért, hogy a körülöttünk lévő világ olyan legyen, amilyennek elképzeljük, és mindig van lehetőségünk cselekedni. Battai Eszter szociális munkás, civil aktivista, a Varázskulcs Közösség egyik alapítója volt a vendégünk.

Őt Kustár Blanka, az „Én történetem” videósorozat egy korábbi szereplője követte. Blanka közösségfejlesztő, az első folyamatosan működő anyaközpont, az Anyahajó Anyaközpont egyik alapítója, jelenlegi önkéntese, aki társaival azt tapasztalta, hogy igenis lehet civil szervezetként nagy dolgokat tenni.

Az adást a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: Varázskulcs Közösség/Facebook

Szerepvállalás
2021. február 20., szombat 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori