„Támogassa
Esti gyors

Választási burleszk Szekszárdon

26/10/2019 08:42

| Szerző: Klubrádió

Szoros az eredmény, kapálózik a Fidesz, a választási bizottság lesöpri az ellenzéki kifogásokat. De milyen „komoly” jogsértéseket tárnak föl a kormánypártiak?

 

2019. október 25. Esti gyors - részlet 19.10.25. Szekszárd
05:50
00:00

A polgármester ugyan fideszes lett Szekszárdon, de a közgyűlésbe vele együtt 7 kormánypárti és 8 ellenzéki képviselő jutott be. Természetesen röpködni kezdtek a kifogások, panaszok, bejelentések. A Területi Választási Bizottság az ellenzéki beadványokat lesöpörte az asztalról, a Fidesz panaszai nyomán pedig új választást rendelt el kér olyan választókerületben, ahol ellenzéki győzelem született. Természetesen ellenzéki oldalról ezt is megtámadták, a Pécsi Ítélőtáblától várják a döntést.

De mit is kifogásolt a Fidesz? Mellesleg csak azután, hogy megismerték az eredményt, a választás napján, szavazás közben eszébe sem jutott senkinek panaszt tenni.

Faragó Zsolt főbenjáró bűne az volt, hogy szendvicset vittek a szavazatszámlálóknak átlátszó csomagolásban, délben pedig meleg ételt. Ezeket akkor adták át, amikor egyetlen választó sem volt a helyiségben. A Fidesz beadványa szerint ez a gesztus alkalmas arra, hogy pozitív képet fessen az ellenzéki jelöltről, így befolyásolja az eredményt.

Csötönyi László pedig azzal vétkezett, hogy túrós táskát vitt magával, sötét színű pulóvere alatt pedig feltehetően matricás, feliratos pólót viselt. Nem mellékes, hogy a kormánypárti alpolgármester itt néhány tíz szavazattal kapott ki, egy új szavazás bármit is hozhat, nyilván ebben reménykedik a Fidesz.

A műsor részletét a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton.

Esti gyors
2019.10.25. 18:00 
Műsorvezető: Kárpáti János