„Klubrádió
Utcafront

Utcafront - Folytatódott a templom-mustra

28/11/2020 18:31

| Szerző: Klubrádió

Barcelonában kezdődött a mostani kalandozásunk, majd visszatértünk Budára, templomokat nézegetni. Bejártunk egy vadonatúj épületegyüttest is, a MOME campusát.

2020. november 28. Utcafront (2020. november 28., szombat 17:00)
49:11
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta

Az 1921-ben a barcelonai Világkiállításra készült pavilion, Ludwig Mies Van Der Rohe világhírű építész munkája volt a katalán séta célpontja Sylvester Ádámnak, az új rovatában.

Majd Budára indultunk, Kelecsényi Kristóffal és azt a „pontházat” vettük szemügyre, amely közvetlenül a háború után, az akkor sok kritikát kiváltó modern stílusban készült.

Zubreczki Dáviddal folytattuk a budapesti templom-mustrát, a városmajori, a pasaréti katolikus és a Bocskai úti zsidó templomról volt szó, a modern egyházi építészet kimagasló műveiről.

Sorra mutatjuk be az Utcafrontban a Budapest Építészeti Nívódíja 2020 dicséretében részesült munkákat, ezúttal Gunther Zsolt és Csillag Katalin, a 3H Építésziroda alapító tervezői beszéltek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem általuk tervezett campusáról.

Elmaradt ugyan a Média Építészeti Díja idei nyilvános döntője – a járvány miatt egyelőre nem is lehet tudni, mikor rendezhető meg – de a fináléba jutott munkákról Torma Tamás már tudott mesélni, - ezúttal a budaörsi buszpályaudvar épületét mutatta be.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pinterest.

Utcafront
2020.11.28. 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter